Meedoen met het Studiecentrum Eerste Wereldoorlog en daarmee een bijdrage leveren aan ons geschiedkundig besef over de periode vóór, tijdens en na de Eerste Wereldoorlog?

Dat kan op verschillende manieren!

Door donateur te worden
Draag je ons en onze missie een warm hart toe? Word dan donateur! Dat kan al vanaf € 20 per jaar. Hiervoor ontvang je per mail ons SEW-Nieuws, vol met wetenswaardigheden, boekrecensies, reisbeschrijvingen en aanbevelingen voor musea en exposities over de Eerste Wereldoorlog. Tussentijds informeren wij je over actuele ontwikkelingen en aankondigingen van online-lezingen door middel van onze SEW-Nieuwsflitsen.

Onze donateurs kunnen gratis aan de online-lezingen deelnemen, na afloop ontvangen alle donateurs een terugkijk-link. Een keer per jaar organiseren wij een live studiedag op een centrale locatie. Gerenommeerde sprekers lichten dan een bepaald aspect rondom de Eerste Wereldoorlog toe. Donateurs hebben voorrang bij de inschrijving en tegen een gereduceerd tarief.

Onze stichting heeft de ANBI-status en dat betekent dat donaties in beginsel ten laste van het belastbaar inkomen gebracht kunnen worden. Voor meer informatie zie https://anbi.nl/

Door een actieve bijdrage te leveren
Een vrijwilligersorganisatie kan alleen maar groeien en bloeien door de inzet van velen. Dat betekent dat er regelmatig behoefte is aan mensen die een actieve bijdrage leveren aan ons werk.

Je kunt op verschillende manieren actief zijn voor het studiecentrum: wordt vrijwilliger (zie vacatures) of lever een publicatie. Zie voor de voorwaarden hier.

Die bijdrage kan op verschillende manieren geleverd worden:

Schrijven
Ons SEW Nieuws en de Nieuwsflitsen kunnen altijd inhoudelijke input gebruiken. Heb je interessante artikelen over de Eerste Wereldoorlog, heb je een mooie WO1-trip gemaakt of heb je een aanbeveling voor een goed boek over de Eerste Wereldoorlog? Alles is welkom! Mail ons je input via info@ssew.nl